четверг, 6 декабря 2012 г.

Чернігівський Урок безпеки

пройшов за ініціативи популярного дитячого громадського  руху  «Школа безпеки»
та торгівельної мережі «Фокстрот. Техніка для дому»

4 грудня у Чернігові 250 молодших школярів та 50 вчителів міста, що викладають основи безпеки життя, взяли участь у святі «УРОК  БЕЗПЕКИ» на тему: «Безпека у житті – життя в безпеці».










Організатори  Уроку – торгівельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому», навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки» за сприяння ТУ МНС України в Чернігівській області.
 Захід відбувся у чернігівській ЗОШ № 29 -  дорослі зібралися на збори навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, аби обговорити нові  методи профілактики надзвичайних ситуацій серед дітей. Питання актуальне, адже школярі Чернігівщини доволі часто стають винуватцями біди.
- Щорічно ми фіксуємо близько 100 надзвичайних ситуацій за участі дітей, - говорить начальник відділу роботи із засобами масової інформації та громадськістю ТУ МНС України в Чернігівській області Євген Дубина. – Тому кожному навчальному закладу області в нагоді стане листівка «При пожежі дій правильно!», виготовлена торгівельною мережею «Фокстрот. Техніка для дома» за сприяння МНС України, та навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу!» з нашою спільною серією «Пожежа».
- Нас об’єднала корисна ініціатива, і я вітаю й дорослих, й маленьких наших партнерів! – сказала прес-секретар Групи компаній «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька. - «Фокстрот» реалізує проект «Школа безпеки» як соціально відповідальний бізнес, що опікується безпекою маленьких українців під гаслом «Комфортно там, де безпечно!» та підтримує державні ініціативи з пропаганди правил безпеки. За час проекту, «Фокстрот» із партнерами побував із Уроками безпеки у Києві, Львові, Луцьку, Донецькій та Запорізькій області, Чернівцях, в Криму тощо. Й скрізь було весело, корисно та комфортно!
Й на чернігівському святі  «Урок безпеки» школярі спілкувалися, грали в ігри та вікторини з ведучою – лисичкою Фокс. А ще подивилися чотири серії мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу» про правила безпеки життєдіяльності дітей в побуті. Веселим та повчальним був  виступ команди КВК активістів  команди юних рятувальників Чернігівського обласного відділення ВГДР «Школа безпеки», які навчаються в цій же школі.
- В нашій школі такого яскравого свята про безпеку дітей ще не було ніколи, - поділилася враженням семикласниця Дарина Джола, виконавиця ролі Лисички-ведучої й учасниця команди КВК «Без гальм!» з дворічним стажем. – Спасибі усім дорослим, хто придумав такий «Урок безпеки»!
- Ідея  мультсеріалу для малюків чудова, школярі дивляться із задоволенням, навчальний ефект високий, а моя власна трьохрічна дитина два дня не випускала з рук диск про Фокса і Трота, - розказала педагог 1 класу ЗОШ № 29 Любов Сащенко. Стосовно тем для нових серій мультфільму вчителька додала: «Можливо, у наступній серії лисичка та її друзі розкажуть дітям, як  обережно треба поводитися один з одним під час шкільної перерви, або поговорить  про безпеку в інтернеті. Якщо змалку цьому вчити  дитину – результат буде вражаючий».
Під час Уроку безпеки  на сцену піднялися представники організаторів Всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека у житті – життя в безпеці», а саме: ВГДР «Школа безпеки», Всеукраїнського журналу «Я сам(а)!» та ГК «ФОКСТРОТ» для вручення дипломів і призів його переможцям та призерам. Півроку тривав цей конкурс у номінаціях «Малюнок», «Плакат», «Фото», «Рукоділля», «Оповідання», «Вірш», «Казка». Чотирнадцять переможців та призерів конкурсу виявилися родом з Чернігівської області, тому організатори самі приїхали до них на церемонію нагородження.
- Бажаю, аби на запитання «Хто з вас знає головні правила, як не допустити біди, кожен із вас міг сказати «Я сам знаю!», - сказала, вітаючи учасників свята, головний редактор Всеукраїнської газети для саморозвитку дітей “Я сам(а)”, володар відзнаки «За особливі заслуги в журналістиці» та голова журі конкурсу Тетяна Кондратенко
Яскравим був й фінал чернігівського «Уроку безпеки» - у актовий  зал впливли хмари з сотень повітряних кульок, й кожна дитина отримала яскравий сюрприз на додаток до знань про головні життєві правила – як бути живим та здоровим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий