вторник, 5 июля 2011 г.

Шановні журналісти!

Запрошуємо Вас  взяти участь у відкритті VI Міжнародного (XI Всеукраїнського) збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» та прес-конференції, що відбудеться по закінченню урочистостей.
 З 4 по 11 липня 2011 року в м. Южноукраїнськ Миколаївської області відбудеться  VI Міжнародний (XI Всеукраїнський) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Організатор Збору-змагання – Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки», Міністерство надзвичайних ситуацій України за сприяння Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  України. Партнером заходу виступила «Група компаній «Фокстрот».
З року в рік кількість учасників змагань постійно зростає, що свідчить про інтерес до цієї теми та популярність професії рятувальника серед молоді. Цьогоріч в змаганнях візьме участь близько 400 юнаків і дівчат віком від 14 до 17 років з АР Крим, 24 областей України, міст Києва та Севастополя – переможці обласних зборів-змагань, а також юні рятувальники з Росії, Білорусі, Казахстану. Загалом – 29 команд.
Головною метою збору-змагання є популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, навчання з реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» і встановлення дружніх стосунків з юними рятувальниками зарубіжних країн.
У програмі збору – проведення змагань та зведених польових навчань, під час яких відпрацьовуватимуться вправи з психологічної підготовки, радіаційно-хімічного захисту, проведення пошуково-рятувальних робіт, подолання природних перешкод, аварійно-відновлювальні роботи у зоні надзвичайної ситуації, рятувальні роботи на воді, психологічні та медичні тестування, конкурси (представлення команд, агітаційно-презентаційний, «Міс та Містер-рятувальник-2011», стіннівок тощо).
Протягом тижня команди змагатимуться за звання найкращої. Організатори на всіх етапах створили умови, наближені до реальності, що допоможе дітям по-справжньому показати свої рятувальні якості. За підсумками збору-змагання переможці будуть нагороджені грамотами МНС України та Руху «Школа безпеки», кубками, медалями, призами від партнера проекту «Групи компаній «Фокстрот», що підтримала змагання у рамках власного соціального проекту «Школа безпеки».
Урочисте відкриття збору-змагання відбудеться 5 липня о 19 год. 00 хв.
в м. Южноукраїнськ на базі Меморіального комплексу захисників Вітчизни
(вул. Набережна Енергетиків, 12-А)
 (Програма збору-змагання додається).
Координатор програми: Алла Негрієнко, т/ф.  8-044 (430-25-82), моб. 8 (050) 352-01-56,
e-mail: shkola-bezpeki@ukr.net

Історична довідка:
Всеукраїнський громадський дитячий рух “Школа безпеки” створено за ініціативи та під патронатом МНС України у 1999 року. Відділення Руху “Школа безпеки” функціонують в усіх регіонах України. Щороку до участі у заходах Руху залучається понад 60 тис. дітей та молоді. ВГДР “Школа безпеки” є одним із засновників Міжнародної асоціації молодіжних організацій рятувальників-пожежних, створеної у 2008 році.

Комментариев нет:

Отправить комментарий