среда, 1 декабря 2010 г.

Історія не за підручником


Підбито підсумки літературного  конкурсу «Пам'ять в погонах»  журналу «Камуфляж» та Групи компаній «ФОКСТРОТ», який тривав  протягом 2010 року

У рік 65-річчя Великої Перемоги  відбувся третій конкурс літературних творів «Пам’ять в погонах» журналу «Камуфляж». Його переможцем став Максим Мельниківський (м. Севастополь). У матеріалі під назвою «Фронтові будні старшого матроса Єлісеєва», надрукований в листопадовому номері журналу, автор розповідає про учасника оборони Севастополя Василя Федоровича Єлісеєва та презентує його спогади.
Конкурс «Пам'ять в погонах» триває в межах соціального проекту «Похід пам’яті», що з 2002 року реалізує  Група компаній «ФОКСТРОТ», опікуючись вшануванням історії українського народу та виховання молодого покоління. У колі постійної уваги «ФОКСТРОТУ» - ветерани Київської міської організації ветеранів війни, радіорозвідників особливого призначення Військово-Морського Флоту, члени Солом'янської в м. Києві організації інвалідів Великої вітчизняної війни та збройних сил України, мешканці Київського пансіонату праці, що на Лісовому масиві столиці.
- На жаль, ветеранів тієї війни лишилося так небагато, тому ми уважні до прохання кожного, - розповідає менеджер по зв’язках із громадськістю компанії «Фокстрот. Техніка для дому» Олена Михайловська, що є активним учасником «Походу пам’яті». – Життєлюбність цих людей, їх активність – справжній зразок  життєвої позиції для нашої молоді.
Крім підтримки ветеранів, представники Групи компаній «ФОКСТРОТ» сприяють патріотично-виховній роботі серед молоді (столична СШ №115, Інститут журналістики Київського національного університету імені Т.Шевченка, НАУ). Саме з виховною метою вже три роки Група «ФОКСТРОТ» підтримує творчий конкурс «Пам’ять в погонах» у журналі «Камуфляж».
Протягом року щомісяця журнал на власних шпальтах друкував есе та репортажі, записані зі слів учасників славних історичних подій. «Командування цінувало українців», «Великая война», «В армии я занимался настоящей мужской работой», «Пока я нужен людям – буду работать» - літературні есе під такими назвами щомісяця приковували увагу аудиторії «Камуфляжу».
- Для мене справжнім відкриттям став щоденник звичайного червоноармійця Миколи Чави, який віднайшов й підготував  Олег Шилін, - розповідає член журі конкурсу «Пам'ять в погонах», прес-секретар Управляючої компанії Групи «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька. –  Опис 1418 днів війни, розказані солдатом - трударем тої страшної військової ниви, вразили своєю щирістю та авторським стилем. Вважаю цю роботу справжньою знахідкою не лише літераторів, а й істориків, помічником педагогів та вихователів.
Саме тому, крім переможця конкурсу – М. Мельниківського із Севастополя, подарунок від ГК «ФОКСТРОТ» отримав й Олег Шилін, що віднайшов та оприлюднив щоденник талановитого  червоноармійця.
- Співпраця з ГК „ФОКСТРОТ” розширюює можливості нашого видання щодо залучення та заохочення журналістів, які небайдужі до військової історії – зазначив шеф-редактор журналу „Камуфляж” Юрій Яременко. – Реалізація проекту «Похід пам’яті» - це вдалий приклад соціально відповідальної діяльності потужної та успішної бізнесової структури в інтересах патріотичного виховання громадян нашої країни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий