пятница, 12 октября 2012 г.

ДалЕКОглядні ініціативи

10 жовтня фахівці з корпоративної соціальної відповідальності (КСО)  Групи компаній «ФОКСТРОТ» стали учасниками круглого столу у рамках проекту «Підприємство 2020: довкілля»
 Тема круглого столу - обговорення покращення стану екології в десятирічній перспективі «Підприємство 2020: довкілля», прогнозовані ризики для країни та бізнесу (дефіцит лісових, водних й енергетичних ресурсів, ресурсоємне виробництво, зростання професійних захворювань) та рішення для нівелювання цих ризиків. Організатори зустрічі провідних експертів у галузі мінімізації впливу людини на довкілля стали Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» у партнерстві з Міністерством екології й природних ресурсів України.





Круглий стіл у рамках проекту «Підприємство 2020: роль бізнесу в суспільстві» покликаний узагальнити досвід українських компаній відповідно до потреб суспільства  в перспективі 2020, налагодити взаємодію між бізнесом та владою. У роботі круглого столу взяли участь представники компаній, що досягли успіху у системній діяльності щодо збереження  природних екосистем. Представники компаній Метінвест (Владислав Бєлоус) та Тетра Пак (Анна Таранцова) розповіли про свої практики оптимізації бізнеспроцесів згідно сьогоднішніх стандартів щодо збереження і відновлення навколишнього середовища. Компанія Amway (Олена Якимчук) - про навчання споживачів розумному і екологічному споживанню, а Група компаній «ФОКСТРОТ» - про мінімізацію впливу на довкілля  й власний трирічний досвід  корпоративної програми «Зелений офіс».

- «ФОКСТРОТ» взяв за основу своєї доповіді роботу зі співробітниками з виконання трьох важливих принципів: скорочення, переробка, повторне використання ресурсів в офісному приміщенні, - говорить Дмитро Лисенко, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГК «ФОКСТРОТ». -  Кожне наше ЕКОдосягнення ми ретельно фіксуємо, а найактивніших співробітників нагороджуємо. Так, наприклад, за цей час передано на переробку 17 тонн макулатури, удвічі зменшено кількість споживання офісного паперу. Подяку за далЕКОглядність отримали близько 200 співробітників.

У «ФОКСТРОТІ» вважають важливим, аби власники бізнесу розуміли важливість захисту довкілля та підтримували ініціативи співробітників.

- Напрямок розвитку КСО є одним з пунктів місії Управляючої компанії, а співзасновник бізнесу та генеральний директор Управляючої компанії ГК «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев  підтримує наші «зелені» ініціативи, - говорить Дмитро Лисенко.

Таким чином, на засіданні робочої групи були розглянуті всі практики напрямку «Довкілля» дорожньої карти для бізнес-стратегій компаній в Україні: демографія, довкілля, здоров’я нації, інновації. Тепер на основі досвіду підприємств можуть бути впроваджені спільні пілотні проекти між Міністерством та бізнесом у 2013 році. В подальшому, концепція Довкілля -2020 та проект співпраці бізнесу та Міністерства будуть представлені на Міжнародній Конференції у грудні 2012.

 Довідка:
Група компаній «Фокстрот» є власником  ТМ «Фокстрот. Техніка для дому», «Техношара» (рітейл побутової та електронної техніки), «Секунда» (рітейл годинників), а також «DEPO't». З 2006 року Група компаній  «Фокстрот»  є підписантом Глобального Договору ООН, частиною якого  є  екологічна відповідальність бизнесу та його системна робота з мінімізації впливу на оточуючу  середу. З 2009 року в ГК «ФОКСТРОТ» системно діє корпоративна програма «Зелений офіс», щоквартально  проводяться акції «Зелений день календаря» з утилізації та переробки відпрацьованого паперу. У  2012 році ЭКОвідповідальність вийшла за межі офісів:  торгівельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» оновила лінійку кондиціонерів бюджет-сегмента на користь екологічно безпечних пристроїв. А Інститут журналістики КНУ імені Шевченка запровадив за допомоги ГК «ФОКСТРОТ» власну еколого-благодійну програму «Зелений Інститут».

Проект  «Підприємство 2020: роль бізнесу в суспільстві» сприяє розвитку  українських компаній відповідно до потреб суспільства й викликів в перспективі 2020, налагоджує  взаємодію  між бізнесом та владою. До робочої групи Ініціативи входять: Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи; Глобальний Договір ООН; Міжнародна торгова палата України; Асоціація «Фондове партнерство», Європейський банк реконструкції та розвитку, Український Інститут публічної політики, Міністерство екології та природних ресурсів, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, Фонд якісної політики. Генеральний партнер Ініціативи 2020 -  «Метінвест».

 Детальніше: www.csr-ukraine.org


Комментариев нет:

Отправить комментарий