четверг, 20 мая 2010 г.

У п’ятницю та суботу на автодромі “Чайка» школярі керуватимуть справжніми автомобілями «Renault» , а «Фокстрот» нагородить найкращих юних водіїв.

Упродовж 12 місяців 2009 року в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 165 неповнолітніх, ще 3507 школярів отримали травми та каліцтва. Практично кожна четверта ДТП за участю дітей трапилася через порушення школярами вимог Правил дорожнього руху. З метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму Департаментом ДАІ МВС України проводиться комплекс заходів: упродовж 34-х років проводиться Всеукраїнський конкурс юних інспекторів руху, 14 років поспіль триває конкурс КВН-ЮІР, щорічно проводяться Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Безпека руху - це життя" та Всеукраїнський конкурс - рейд "Увага! Діти на дорозі!".
У минулому році в Україні стартував глобальний проект "Безпека для всіх". Ноу-хау цього проекту "Автогра за правилами "Безпека". Унікальний для України проект реалізується за підтримки Департаменту ДАІ МВС України і Міністерства освіти та науки України. "Автогра" - це одна зі складових адаптованої під українські реалії оригінальної глобальної програми безпеки на дорогах, яку компанія "RENAULT" розробляє для дітей в міжнародному масштабі. Програма "Безпека для всіх", що є широкою роз'яснювальною кампанією в Європі щодо дорожньої безпеки, вже встигла охопити понад 8 млн. дітей у 22-х країнах.
В основі "Автогри" закладено змагання спортивного характеру серед команд загальноосвітніх шкіл. В ході гри командам пропонується в умовах, максимально наближених до реального дорожнього руху, пройти за визначеним маршрутом, проявити себе в тих чи інших змодельованих ситуаціях. А також побувати в ролі активних учасників дорожнього руху: пішоходів, водіїв, і навіть співробітників ДАІ. "Автогра" принципово відрізняється від аналогів, оскільки для її проведення передбачається використання найсучаснішого матеріально-технічного забезпечення. Для учасників команд розроблено спеціальну уніформу. Цього року у змаганнях братимуть участь 27 обласних команд усіх регіонів України. До участі у заходах прибули представники Державтоінспекції Російської Федерації та Республіки Білорусь.
Урочисте відкриття змагань відбудеться 21 травня цього року з 13.00 до 14.00 год. на автодромі "Чайка" (м. Київ). Того ж дня до 19.00 год. триватимуть чвертьфінальні заїзди учасників змагань. Наступного дня (22 травня) з 10.00 до 14.00 год. триватимуть півфінальні заїзди, з 14.00 до 15.00 год. - фінальний заїзд. О 15.00 год. розпочнеться церемонія нагородження переможців подарунками від Департаменту ДАІ МВС України та його партнерів у профілактичній роботі серед неповнолітніх - компанії "RENAULT", Групи компаній "ФОКСТРОТ", ВГА "Український медичний центр безпеки дорожнього руху" та аквапарку "Острів скарбів" у Кирилівці на Азовському морі. Свято закінчиться урочистим закриттям "Автогри за правилами "БЕЗПЕКА". Усі заходи триватимуть на автодромі "Чайка".

Комментариев нет:

Отправить комментарий